Infraszauna

Az infraszauna működése során az elektromos vagy fatüzelésű kályha helyett infrasugarak melegítik fel a helyiséget, melynek alapterülete ugyan kisebb a hagyományos szaunákénál, de használati értéke semmivel sem kevesebb. A családi szaunákhoz képest kisebb befogadóképesség, gyorsabb felfűtési és használati idő okán, gazdaságosabb működtetést von maga után.

Infra szauna

Az infrakabin által kisugárzott 2-25 mikrométeres hullámhosszú infrasugarak nem a levegőt használják fel közvetítő közegként, hanem bőrünkön keresztül a szervezetbe jutva belülről fejtik ki melegítő hatásunkat, így mivel a test felszínének hőmérséklete csupán 0.5-1 Celsius fokot nő, nem terheli meg a szervezet keringési rendszerét.

A láthatatlan fény kategóriába tartozó sugarak pozitív élettani hatásainak legfőbb kiváltó oka, hogy a bőr alá hatoló meleg közvetlenül az izomszövetekhez, valamint a belső szervekhez jut el. Használata során erősödik a szívverés, nő a pulzusszám, az erek kitágulnak, felgyorsul az anyagcsere, mely által a felhalmozódott káros anyagok a verítékkel együtt távoznak szervezetünkből. Nagy segítség lehet bőrünk egészségének megőrzésében, izmaink regenerációjában és ízületeink karbantartásában is.

Infraszaunáink méretezésénél az szaunázni vágyók számát vesszük elsősorban figyelembe. Legkeresettebbek az 1-3 személyes típusok, melyek általában 1,2-2 m2 közötti méretben kerülnek legyártása. A kabinon belüli infrasugárzók számának meghatározáakor a legfontosabb, hogy testfelületünk mintegy 75%-át egyforma intenzitással érje a mélymeleg terápiás infravörös sugár.

Viszonyítási méretek:

típus

méret

férőhely

sugárzók száma

teljesítmény

IK 1

110x100x210

1-2

5

2000 W/230 V

IK 2

140x100x210

2

6

2400 W/230 V

IK 3

160x110x210

2-3

6

2400 W/230 V

IK 4

190x110x210

3

7

3000 W/230 V

Felszereltség:

  • abachi pad, lábrács, háttámla, szellőzőrácsok, padközi lezáró
  • kerámia infrasugárzók - bevizsgált termékek
  • külön kapcsolható vádlisugárzó
  • belső, kézzel állítható színterápiás kabinvilágítás
  • digitális, hőérték és időtartam kijelzős, külső fóliatasztatúrás vezérlőegység
  • üvegajtó vagy szigetelt lambériaborítású szaunaajtó választható méretű és alakú üvegbetét

A kabin ára tartalmazza a szaunakabin Magyarországon belüli kiszállítását, telepítését és elektromos beüzemelését, valamint a szaunahasználati ismeretek szóbeli és írásbeli átadását is!

Részletess árajánlatért keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén!

Infraszauna2 Infraszauna3 Infraszauna2

Ajánlatkérés

Ügyfeleink mondták

Már a kivitelezés elejétől nagyon segítőkészek, együttműködőek voltak a Károlyi-kert dolgozói. Az egyéni igények megvalósíthatóságát megbeszéltük és ők a határidőket betartva elkészítették azt. Örömmel vesszük, hogy az őszi és tavaszi karbantartás során is figyelnek ránk.

M.L.

Egyszer a Balatoni nyaralásunk alkalmával fedeztük fel Zamárdiban a Károlyi-kert telephelyén, azt a kör alakú egyedi medencét, amely egyből megtetszett nekünk és a két kisgyermekünknek. Hazatérve a nyaralásból meg is rendeltük a mi igényeinknek megfelelő kör alakú medencét. A helyszíni felmérés után gyorsan el is készült, amelyet minden nyáron a két "vízicsibém"vesz birtokba, ki sem akarnak szállni belőle. Korábban állandó feladatot jelentett számomra a felfújható gumimedence karbantartása, leeresztése, tisztítása, tárolása, amely ezzel a telepített kör alakú medencével minimálisra csökkent, köszönhetően a korszerű vízszűrőnek, gépészetnek. Gyermekeim és mi is nagyon szeretjük a medencénket.

L.J.

A Károlyi-kert minden munkatársa segítőkész és megbízható, és nem csak a medence építésnél kaptuk pontosan azt amit szerettünk volna, hanem azóta is "gondoznak" minket. Éppen ezért már nem csak a balatoni, hanem a budapesti medencéinket is rájuk bíztuk.

O.G. - Budapest

Facebook oldal Google Plus oldal

Menü