Finnszauna

A szaunázás mára az egészséges életmód és a rekreáció egyik népszerű formája lett, mely során magas hőmérséklet és alacsony páratartalom mellett regenerálhatjuk testünket és lelkünket. Sokak a társas érintkezés egyik hasznos módját is látják benne, mert egyedi hangulata egyaránt ideálissá teszi hosszabb családi vagy baráti beszélgetésekre is.

Finn szaunaA szakemberek által ajánlott szaunázási hőmérséklet 70-90 fok között van, de vannak, akik az ennél jóval magasabb 120 Celsius körüli hőmérsékletet kedvelik. A forró kövekre locsolt víz hatására keletkezett gőz által a hőérzetünk még magasabb lesz, melynek következtében felgyorsul a vérkeringés, megnyílnak a bőrpólusok és beindul az izzadás folyamata. A szervezetben felgyülemlett salakanyagok az izzadságcseppekkel együtt távoznak szervezetünkből. Felüdítő érzés a nagy forróság után egy frissítő zuhany vagy a hideg vizes merülőkád.

A nagyobb szaunák tágasabb belső tere lehetővé teszi, hogy a padokat különböző magasságokban helyezzék el. Az alacsonyabb padokon kisebb a hőmérséklet, míg a magasabbakon jóval melegebb van. Így mindenki igény szerint választhatja ki a számára legkomfortosabb helyet és akár ülő vagy fekvő pozícióban is élvezheti a szaunázás nyújtotta egyedi élményt, amelyet a dézsa vizébe kevert illatos olajokkal még kellemesebbé tehetünk.

Szaunáink méretezésénél elsősorban a szaunázni vágyók számát vesszük figyelembe. Legkedveltebb magáncélú típusaink 2-3 -4 pados kivitelben készülnek 3-6 m2 alapterülettel. 1 m3 szauna belsőhöz 0,75 kW kályha teljesítmény szükséges, melyet üvegajtó vagy szaunaablak esetén célszerű minden hozzáadott uveg négyzetméter esetén 10%-kal növelni.

Viszonyítási alapméretek:

típus

viszonyítási alapméretek 
(külméret)

férőhely

padok

kályha (kW)

E MN1

110 x 110 x 210

1

2 db

2.3

E MN2

140 x 110 x 210

1-2

2 db

3.0

E 1

140 x 130 x 210

1-2

2 db

3.0 - 3.6

E 2

150 x 140 x 210

3

2 db

4.5

E 3

200 x 150 x 210

3-4

2 db

4.5 - 6.0

Felszereltség:

  • abachi szaunapadok, háttámla, padközi lezárók, fejpárnák, kályhavédő rács, lábrács, szellőzőrácsok
  • luxus szaunalámpa
  • luxus fali szaunakályha krómacél kivitelben belső vezérléssel, kővel
  • üvegajtó, vagy szigetelt lambériaborítású szaunaajtó választható méretű és alakú üvegbetéttel

Megrendelés esetén az ajándék bronz üvegajtó mellett felár nélkül választhatja meg a szauna méretét valamint plusz költség nélkül választhat a különböző háttámlatípusok és padlóközi lezáróelem típusok közül.

Tartozékcsomag:

  • felöntődézsa
  • kanál
  • hygro-thermometer
  • illatanyag
  • homokóra

A kabin ára tartalmazza a szaunakabin Magyarországon belüli kiszállítását, telepítését és elektromos beüzemelését, valamint a szaunahasználati ismeretek szóbeli és írásbeli átadását is!

Részletes árajánlatárt keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén!

Finn szauna 2 Finn szauna 3

Ajánlatkérés

Ügyfeleink mondták

A Károlyi-kert minden munkatársa segítőkész és megbízható, és nem csak a medence építésnél kaptuk pontosan azt amit szerettünk volna, hanem azóta is "gondoznak" minket. Éppen ezért már nem csak a balatoni, hanem a budapesti medencéinket is rájuk bíztuk.

O.G. - Budapest

Már a kivitelezés elejétől nagyon segítőkészek, együttműködőek voltak a Károlyi-kert dolgozói. Az egyéni igények megvalósíthatóságát megbeszéltük és ők a határidőket betartva elkészítették azt. Örömmel vesszük, hogy az őszi és tavaszi karbantartás során is figyelnek ránk.

M.L.

A családunk minden tagja (kicsik és nagyok) örömmel használja a gyönyörű medencét. A nyár minden napja olyan mintha nyaralnánk. Nagyon örülünk, hogy a Károlyi-kertet választottuk, mindenkinek ajánljuk!

M.l.

Facebook oldal Google Plus oldal

Menü